Oldalak

2011. február 25., péntek

Terhes társaság (Due Date),2010


Cool túra,Sulihuligánok és a Másnaposok. Ezeket a filmeket egy név kapcsolja össze: Todd Philips. Az említett filmeknél ő nemcsak a rendezői székben trónol és alkotja az őrültségekkel teli forgatókönyvet, hanem még egy-egy cameot is bevállal. Most egy újabb agymenését valósította meg és tárta a vígjátékrajongók szeme elé. Vajon képes-e a Terhes Társaság az eddig elért szintet fenntartani? Hát-hát…


Kicsikét csalódott vagyok. Hiszen, ha Todd Philips odateszi magát abból a célból, hogy a jónépek könnyel teli szemekkel, vérvörös fejjel és kilométerekkel arrébb is hallható nevetéssel vonuljanak ki a moziból, akkor az úgyis lesz, de a Terhes Társaság valamiért nem váltotta ki a kívánt hatást. Pedig adott volt egy kiváló páros, Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis, akik külön-külön is alkalmasak a rekeszizmok megmozgatására.

Robert Downey Jr. utóbbi években éli fénykorát. Tudniillik a drogelvonó-kúrát ő is végigjárta és Hollywoodba történő visszatérése után nagyon jó szerepeket kap, amelyeket tisztességgel meg is formál. Peter Highman bőrébe bújva egy néha dühkitörési rohamokkal küszködő potenciális apajelöltet testesít meg, aki igyekszik mielőbb hazajutni, mivel gyereke nemsokára megszületik. A Vasemberben és a Trópusi Viharban megszokott cinizmusát és nyers vulgarizmusát ebben az esetben is jól kamatoztatja. Zach Galifianakissal sincs igazából semmi különösebb bajom, rajta is jól lehet szórakozni, csak egy baj van: egy az egybe a Másnaposokból vették ki az általa eljátszott figurát. Ugyanúgy drogos kretént játszik, akinek IQ szintje a nullához közelít és ismét azért cseszik ki a másikkal, mert szeretethiánya van és barátra vágyik.


 Felmerül a kérdés: „jó-jó, nem rossz, de MINEK???”. Ezen gondolkoztam a film nézése közben, amely alatt sokszor nevettem nagyokat, de egyúttal vágtam is értetlen fejeket, mivel egyrészt más filmekben már elsütött poénok miatt tört rám a „dejavu” érzés, másrészt pedig egyes viccesnek tűnő jelenetek annyira erőltetettek, hogy az már szánalom. 

Persze a kérdésre válaszolva kellett egy „intermezzo” a Másnaposok első és nemsokára a mozikba kerülő második része (amelyet nagyon-nagyon várunk!!!) közé, de legalább annyira felesleges ez a film, mint hullának a beöntés. Ahogy megnézte a Terhes Társaságot a Kedves Olvasó, azon nyomban el is felejtheti. Nem fog maradandó élményt nyújtani…

6/10  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése