Oldalak

2010. október 25., hétfő

Rémálom az Elm utcában (A Nightmare on Elm Street), 2010


A legtöbb ember tini-horror filmek utáni rajongását a Rémálom az Elm utcában, Tudom mit tettél tavaly nyáron és a Sikoly filmek (nemsokára mozikban a negyedik rész…hmm-hmm… újabb bőr lehúzása, no comment) hozták meg. Most ezen klasszikusok egyikéből elkészült a remake, amelyhez már alapból rossz szájízzel fogtam hozzá, hiszen ezek a mai adaptációk, felújított változatok nem szoktak valami jól sikerülni. Hát nézzük hogyan hasít Freddy Krueger barátunk 2010-ben…

A főszerepre a Watchmenből és a Viharszigetből is jól ismert Jackie Earle Haley-t választották, akiről meglehetősen megoszlanak a vélemények a filmkritikusok körében. Sokan a régi „Freddy”-vel, Robert Englunddal hasonlítják össze és ebből adódik a probléma. Szerintem ez teljesen fölösleges, mivel a két karakter teljesen más: az eredeti filmben a főszereplő egy mókázós, poénkodós gyilkost alakít, míg az új verzióban egy elmebetegebb, pszichopatább és ezáltal véleményem szerint félelmetesebb gonoszt ismerhetünk meg (ahogy Jokert alakító Jack Nicholsont és Heath Ledgert sincs értelme egymás mellé állítani, mindkettő tökéletes, csak más szemszögből) .A többi fiatal szereplő igazából semmit sem csinál, csak azt a célt szolgálják, hogy sipákoljanak, majd bevégezzék Freddy karmai alatt.

A Remálom az Elm utcában remake a mai modern technikának köszönhetően kitűnő látványvilággal rendelkezik, nem olyan gagyik a jelenetek, mint az eredetiben, bár kétségtelen annak is megvolt a maga „feelingje”. :D Bár a zenétől nem vagyok elájulva (pedig a Transformers zenéjét megalkotó Steve Jablonsky készítette), de a képi megjelenítéssel együtt azért mégiscsak szereztek valami alaphangulatot a filmnek. Persze a dícséretet nem akarom túlzásba vinni, mert sajnos észrevehetőek a tipikus, csak hollywood-i filmekben előforduló irracionális részek (pl. elalvás úszás közben, na ne már…), amitől a fejemet fogtam.

Sokáig gondolkoztam rajta, milyen osztályzatot adjak neki, mert volt benne sok pozitívum, néhány újítás, viszont akadt benne hülyeség bőven és azért összességében az „old school” változat jobban adja, de remake-nek ez a film tényleg nem volt rossz.

6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése