Oldalak

2010. augusztus 16., hétfő

Eastern Promises - Gyilkos ígéretek, 2007

Az Erőszakos múlt után ismét egy Viggo Mortensen főszereplésével készült filmet tett le az asztalra David Cronenberg, amely kendőzetlen, nyers erőszakosságával csatlakozik az előbbi filmhez, a szintjét azonban nem éri el.



Viggo Mortensen a világ egyik legjobb színésze. Bármilyen szerepet is adnak neki, teljes átéléssel képes eljátszani. Az Erőszakos múltban már döbbenetes teljesítményt nyújtott, de itt, ha lehet, még azt is túlszárnyalja. A londoni orosz maffia világába kalauzoló történetnek sajnos nincs akkora ereje, mint a fent említett alkotásnak, részben a témaválasztás miatt, részben annak köszönhetően, hogy a rendező ezúttal néhány helyen túl érzelgősre vette a figurát. Azonban még azt, aki maffiafilmek rajongója, is képes meglepni ez a mű néhány jelenetével, amelyek garantáltan nyomot hagynak az emberben. Azt azért hozzátenném, bár számomra a sztori kicsit kiszámítható volt, az átlagfilmhez képest ez azért kiemelkedő. Aki szereti az orosz nyelvet, vagy az orosz céklalevest (borscs) :), annak azért figyelmébe ajánlom.

8/10

3 megjegyzés:

  1. Az Erőszakos múlt című filmnek jómagam is nagy rajongója vagyok, azonban ezt a filmet egy fejjel, "nyitott szemmel" :D, unott pofával néztem végig. Cronenbergben csalódnom kellett, ugyanis ez a film az előző munkáihoz képest nagy visszaesés. Valójában a két fő pozitívuma a filmnek:

    1, A NYERS ERŐSZAKOSSÁG (ez meglehetősen ritka mostanában, mivel örökké PG-13 kell, hogy a sok kis lurkó is nézhessen valami hárdkór eksönt, ergo növekedjen az imádnivaló hálivúdi producerek pénztárcájának mérete, viszont a filmet az emberek nagy része utálni fogja -> lásd Max Payne)

    2, VIGGO MORTENSEN (ehhez sok kommentárt nem fűznék, ezt a filmet egyértelműen ő viszi a vállán, fantasztikus színész, a filmben a többi szereplő/mellékszereplő játéka egy kalap szart se ér)

    VálaszTörlés
  2. Azt azért hozzátenném, hogy az átlagból így is bőven kiemelkedik. Csabika azonban nyilvánvalóan jó szokásának köszönhetően - tehát amikor a legjobb filmek közben nekiáll egy kondér bablevest megenni, konzekvenciaként pedig lemarad a csattanókról, valamint az emlékezetes részekről, a leves elfogyása után pedig mindenféle movie már az érdektelenségbe süpped -, nem tudta kellőképpen értékelni ezt a művet.

    VálaszTörlés