Oldalak

2010. november 23., kedd

Zs-kategória rovat: I. rész: Kiborgtanárok (Class of 1999), 1990 by Exterminator




Nos, kedves blogolvasók, egy vadiúj taggal bővültünk, akinek szakterülete a Bolero mértéktelen pusztítása, a szövegelés, és az összes multiáruház terméklistájának fényképmemóriával való rögzítése és tesztelése mellett a Zs-kategóriás filmek. Noha blogunkon korábban már megindítottam a világ legszarabb filmjei rovatát, abba azonban csak olyan alkotások eshetnek bele, melyeket A-kategóriásnak szántak, de sajnos kegyetlenül elbaltázták őket. Persze véleményünk továbbra is szubjektív, de azt mondom, jobban szórakozok egy Steven Seagal filmen, amitől tudom, mit kell várni, mint egy szuperprodukciónak vagy lenyűgözőnek, újszerűnek beharangozott, aztán végeredményként valami gyomorforgatóan elrontott filmes "opus"-on. S mivel a Zs-kategória majdnem olyan ipari ágként üzemel, mint a hollywoodi "álomgyár", így nem maradt más hátra, erre a feladatra is keresnünk kellett egy látszólag alkalmatlan, valójában pedig felkiáltójel-fetisiszta, s feltűnően tehetségtelen személyt. (Persze csak tréfálkozom.) Neki ehhez hasonló sok szép cikket, blogolvasóinknak pedig felejthetetlen élményeket kívánok. (Dév, alias "R5 kapitány")



Sziasztok a nevem Exterminator!Mostantól velem is gyakran fogtok találkozni a blogon. Célomul tűztem ki,hogy a blogon szerepeljenek olyan filmek amelyekkel méltatlanul-vagy éppen ellenkezőleg-nem foglalkozik egyetlen komoly filmes oldal sem!Nos miről van szó?Természetesen a filmgyártás mocskáról azaz a ZS-kategóriás filmekről.Na akkor csapjunk is bele a lecsóba-Dév kollega szavaival élve-és  kezdjünk egy régi klasszikussal,ami nem más,mint a KIBORGTANÁROK.

 
A magyar cím zseniális. Tökéletes ahhoz, hogy  a többség a távirányító után nyúljon. Az eredeti angol címhez közelebbi fordítással talán jobban el lehetne adni,de akkor bizony nem lenne ennyire emlékezetes a film. A stábról nem írnék sokat,hisz szinte mindenki "no name".Egyedül Malcolm Mcdowell(Doctor Miles Longford) érdemel pár szót. Egy igazi ZS-kategóriás szupersztár. A-kategórás filmben nem igen játszott,ha játszott egyáltalán!Egyéb híres filmjei: Kiborg 3., Y2K, Gangster No. 1. és még sorolhatnám. A rövid kitérő után térjünk vissza a lényegre. A közeli jövőben annyira elszaporodnak az utcai bandák,hogy az amerikai kormányzat úgynevezett szabad harci zónákat alakít ki a középiskolák körzetében,ahol a törvényeknek nincs sem területi, sem tárgyi, sem személyi hatályuk!Itt a bandák uralnak mindent. A helyzet tarthatatlanná válik,ezért az Egyesült Államok kormánya kísérleti jelleggel egy Seattle-i középiskolában új programot indít. Hús,vér tanárok helyett emberi kinézetű harci kiborgokat programoz át oktatási célra. Szükség is van erre. Itt  egy tanár esélye az életben maradásra konvergál a zéróhoz.(Itt jegyzem meg,hogy egy ilyen tanári karra bizony szüksége lenne sok magyar iskolának is!)Igen ám,de kiderül,hogy a megbízott cég vezetője bizony átprogramozza ezeket a fémszörnyeket és így egy két makarenkói pofonba a nebulók általában belehalnak.  

 Cody Culp az egykori bandavezér aki éppen akkor jön ki a börtönből és belecsöppen az új rendszerbe látja,hogy ez nem nevelés,hanem gyilkosság ezért poszt-punk bandája élére állva elhatározza,hogy a közös cél érdekében a rivális bandával szövetkezve tőrbe csalja a három tanárt és exterminálja őket. Mindörökre!
A film hatalmas bukás volt anno. A költségvetés felét éppen, hogy visszahozta. Ennek ellenére Zs -berkekben klasszikusnak számít,ami részben köszönhető a film+-nak,mivel a film évek óta meghatározó része a műsorstruktúrájuknak. Nos ha kedvet kaptatok hozzá nézzétek meg ha tehetitek. Mindenképpen jobb szórakozást nyújt mint a Megasztár,X-faktor és gagyi társaik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése