Oldalak

2010. szeptember 27., hétfő

Ragadozók (Predators), 2010


Hát ezt is megértük: magyar származású rendező(!) egy nagyszabású, világszerte beharangozott, amerikai szuperprodukcióban. Ráadásul nem is akármilyen „márkanévvel” kellett neki megbírkoznia, hanem a filmtörténelem egyik legnagyobb sikerű akció-scifi-horrorjának, a Predatornak a folytatását kapta meg feladatául. Sajnos a Predator második része már nem hozta az elvárt szintet, a két AVP film pedig egyszerűen gyalázatos, szánalmas és szégyenletes, úgyhogy ezek után nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mi fog kisülni ebből az egészből.
Szomorú, hogy megint itt kell kilyukadnom, úgy mint legutóbbi kritikámnál, de megint csak az, ami mindent elront, az a bizonyos moslék, szemétrevaló forgatókönyv. Komolyan Christopher Nolanen és azon a néhány normális kivételen kívül minden filmiparban dolgozó elfelejtett sztorit kitalálni. Összegyűjtik a Föld legjobb gyilkosait és ledobják őket egy idegen bolygón, hogy vadászhassanak rájuk… Beszarok komolyan. Ennyire azért nem kellett volna csavaros történetet kitalálni, de tényleg, mert hátha vannak olyanok, akik ezt a mennyiségű információt és összefüggést nem tudják hamar feldolgozni… Ezek után nem kell csodálkozni, ha elégedetlenül távozunk a moziból, mivel ilyenkor már a rendező is vért izzadhat, nem tudja megmenteni a süllyedő hajót. Sokáig gondolkoztam, hogy leírjam-e, de mégis muszáj megemlítenem(annyira gáz) még azt , hogy a filmben több jelenet is egy az egyben az első Predatorból lett beollózva. Bravó…
Antal Nimródon bizony nem múlt a film sikere. Teljesen korrekt munkát végzett. Jók a helyszínek, az akciójelenetek látványosak és végre nem gagyi CGI-s Predatorok miatt kell a maradék hajunkat is kitépni, szóval le a kalappal előtte. Hát a színészgárdáról annyit, hogy alakításaikkal ők sem járulnak hozzá igazán ahhoz, hogy ne egy átlagfilmet lássunk. Adrien Brody felpumpálta magát a szerephez, próbál Schwarzeneggerhez hasonlítani, de rosszul teszi, ez nem az ő asztala, inkább zongorázzon a második világháborúban, az még talán megy neki. Laurence Fishburne pedig lassan Guy Pearce nyomdokaiba léphet az 1-2 perces cameojában nyújtott teljesen átlagos színészi játékával. A többi szereplő nagyon említésre se méltó.
Még annyi pozitívum szól a film mellett, hogy hálaistennek elkerülte a PG-13as besorolást, szóval vérben és erőszakban nincs hiány,de sokat már ez sem javít a helyzeten. Hát ez az egész így maximum 5/10-et ér véleményem szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése