Oldalak

2010. szeptember 27., hétfő

Salt ügynök (Salt), 2010


Kedves Dév kollégám egy ideje cseszeget, hogy nem vagyok mostanában valami aktív a blogon. :D Úgyhogy most már itt az idő, hogy megosszam gondolataimat 1-2 filmről, amiket mostanában láttam. Hát kezdetnek a címben szereplő kis alkotást venném górcső alá. 

 Egyesek a 2010-es év egyik nagy várományosának tartották a Salt ügynököt. Erre persze a kritikusoknak, illetve az átlagembernek minden oka megvolt, hiszen a rendező (Philip Noyce) a Csontemberrel, az Angyallal és a Férfias játékokkal, továbbá a forgatókönyvíró (Kurt Wimmer) a Gömbbel, a Thomas Crown-üggyel, az Equilibriummal és a Törvénytisztelő polgárral egyaránt bizonyították már, hogy szakmájukban megállják a helyüket. A tény pedig, hogy Angelina Jolie vállalta a főszerepet már csak a hab a tortán.
Nos, ezt a filmet én „adom” és „igen , én ki merem mondani” (csakhogy egy kedves győri barátunkat idézzem :D ), hogy a Salt ügynök egy estére tökéletes szórakozást nyújt. Sokat nem kell rajta agyalni, nem egy több szálon futó, agyoncsavart zseniális művet kell várnunk. Az bőségesen elég, ha leülünk szépen ismerőseinkkel, barátunkkal/barátnőnkkel, szerzünk egy kis piát, valamint popcorn-t és hagyjuk hadd szóljon az „eksön”. Jolie szépen halad előre, ledarál mindent és mindenkit, aki/ami az útjába áll. Már a Tomb Raider óta lehet érezni, hogy főhősnőnk kezében jól mutat a fegyver és kétségtelenül hiteles, amikor egy ilyen belevaló, vagány, dögös nőt testesít meg. :)
Pozitív véleményem ellenére maradt egy kis hiányérzetem, hiszen a fentebb említett íróval sokkal többet ki lehetett volna ebből a filmből hozni, viszont így az évek múlásával csak egy halovány emlékfoszlány marad. Kár érte…
6,5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése