Oldalak

2011. április 29., péntek

Piranha 3D, 2010


Oly régóta hiányzott az életemből, hogy valami legalja filmet megnézzek. Úgy éreztem eljött az idő. Kedves Olvasók üdvözöljétek Piranha-t 2010-ben, felújított változatban (néhol 3d-ben), továbbá nézzetek fel az égbe és tegyétek fel a kérdést: Könyörgöm, MIÉRT??????


Alexandre Aja ,a film rendezője már korábban is megajándékozott minket „remekművekkel”. Gondolok itt a Magasfeszültség és a Sziklák szeme nevű tömény borzalmakra, amelyekre csak úgy tekintek vissza, mint kb. az életem legrosszabb élményeire. Kétségtelen, hogy a Tükrök című horror egész jól sikerült, de kár volt reménykedni, mivel a drága, jó Aja ugyanott folytatja, ahol elkezdte: a szánalmas kategóriánál.

Komolyan nem értem, hogy ehhez a filmhez a producerek hogy adhattak egy büdös fillért is, az pedig már végképp meghaladja a felfogóképességemet, hogy az olyanok mint Richard Dreyfuss, Christopher Lloyd, Ving Rhames, Elisabeth Shue, Eli Roth, Jerry O’Connell miért adták a nevüket ehhez a kis híján ZS-kategóriás szuperprodukcióhoz. Ennyire nincs pénz, hogy minden retket el kell vállalni?


Magáról a filmről csak röviden,tömören,velősen:  kell valami gyökér főhős, sok bikinis csaj, akik egytől-egyig ostobák (az előbbi két kategóriába be nem sorolható szereplők is - talán mondanom sem kell - annyira primitívek, hogy a rendőrség hiába magyarázza a szárazföldön maradást, nekik akkor is vízbe kell menniük, de sebaj, mert legalább a halacskák jól laknak), hektóliternyi vér (ez sem sikerült túl jól, szerintem ha HD-ben néznék, a paradicsomnak még a magvait is láthatnánk), Grindhouse – Halálbiztos című filmet megszégyenítő végtag-röpködések. Amire már végképp nincsenek szavak, azok maguk a piranhák…

Borzasztó rosszul vannak kidolgozva. Szerintem összeülnénk páran néhány napra, már akkor hitelesebb piranhákat tudnánk összehozni a számítógépünkkel. SZÁNALMAS! Noha az imdb-n olvastam a „comedy” besorolást is, de ez egyszerűen még paródiának is katasztrofális. Az embernek még röhögni sincs kedve. Az a jelenet, amikor valamelyik srácnak leharapják a nemi szervét, majd azt az egyik vízben úszkáló piranha tényleg megeszi, na ez volt a pillanat, ami teljesen kicsapta a biztosítékot. Ha tényleg a jó kedélyállapot a cél, akkor inkább nézzen meg mindenki egy Megashark vs. Giant Octopus/Crocosaurus szintű szupermozit, még ott is sokkal több a nevetnivaló mint ennél a filmnél.


Az i-re a pontot a film végén lévő (az utóbbi évek horrorfilmjeiben előszeretettel alkalmazott) elmaradhatatlan csattanó tette fel, amely után már éreztem az apokalipszist, a teljes megsemmisülést, az ítélet napját. Mit mondhatnék végszónak? Értékelhetetlen.

0/10 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése